Putovanje je uzbudljivo iskustvo, ali i zahtevno kada je u pitanju planiranje. Da bi vaše putovanje bilo nezaboravno, potrebno je da imate dobru organizaciju, a jedan od najvažnijih aspekata planiranja je iznajmljivanje automobila. Ovde vam donosimo 10 saveta za uspešno planiranje putovanja i iznajmljivanje automobila.

 1. Planirajte unapred: Važno je da rezervišete svoj automobil i smeštaj unapred kako biste izbegli neprijatnosti koje mogu da se dese ako čekate u poslednji čas.
 2. Pronađite najbolju ponudu: Pre nego što iznajmite automobil, istražite ponude različitih kompanija i pronađite najbolju ponudu koja odgovara vašim potrebama.
 3. Proverite cene: Pre nego što rezervišete, proverite sve troškove koji su uključeni u cenu i da li postoje dodatni troškovi koje treba da platite.
 4. Izaberite automobil koji odgovara vašim potrebama: Izaberite automobil koji je adekvatan za vaš put. Ako putujete sa porodicom, razmislite o vozilu koje ima dovoljno mesta za sve.
 5. Proverite pravila o iznajmljivanju automobila: Proverite pravila o iznajmljivanju automobila u zemlji u koju putujete. Možda postoje neka specifična pravila koja treba da znate.
 6. Razmislite o dodatnom osiguranju: U zavisnosti od zemlje u koju putujete, možda će vam biti potrebno dodatno osiguranje za vaš iznajmljeni automobil.
 7. Naučite osnovne navigacione veštine: Ako putujete u stranu zemlju, važno je da naučite osnovne navigacione veštine kako biste se snašli na putevima.
 8. Uzmi u obzir lokalne zakone: Uverite se da poštujete lokalne zakone i propise koji se odnose na vožnju, kao i da imate sve neophodne dozvole za vožnju u zemlji u kojoj se nalazite.
 9. Prijavite bilo kakve štete: Pre nego što krenete na put, pregledajte automobil i napravite popis bilo kakvih oštećenja kako biste izbegli neugodnosti pri vraćanju automobila.
 10. Koristite GPS: Ako putujete u stranu zemlju, koristite GPS kako biste se lakše snalazili iznajmljenim automobilom. Uz pomoć GPS-a, možete lako pronaći put do svojih destinacija bez gubljenja vremena i stresa. Međutim, nemojte se oslanjati samo na GPS, već se informišite o putu pre putovanja kako biste znali okvirnu rutu i izbegli nepotrebno skretanje sa puta.

  Ne zaboravite na osiguranje

  Kada iznajmljujete automobil, važno je uzeti u obzir i osiguranje. Većina agencija za iznajmljivanje automobila nudi osnovno osiguranje koje pokriva štetu na automobilu u slučaju sudara ili krađe, ali možete platiti dodatnu premiju kako biste bili potpuno pokriveni. Razmislite o tome koliko ćete vremena provesti u automobilu i kakve vrste puteva ćete voziti kako biste odabrali najbolju opciju za sebe.

  Komentari

  Komentariši

  Prijavite se

  Registrujte se

  Reset lozinke

  Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.

  Članstvo

  Za ovu akciju je potrebno aktivno članstvo, kliknite na dugme ispod da biste videli dostupne planove.