Dobrodošli na Rent a car Velika Plana sa Manare doo

Rent a car Velika Plana je vaša prva destinacija za iznajmljivanje vozila u ovom gradu. Manare doo, sa sedištem u Subotici i ogranak u Velikoj Plani, nudi pouzdane usluge iznajmljivanja vozila već godinama.

Naša ponuda trenutno uključuje Škoda Fabia, idealan izbor za vaše potrebe:

  • Prenos: Manuelni
  • Gorivo: Benzin
  • Broj putnika: 5
  • Broj vrata: 5
  • Klima: Manuelna
  • Preuzimanje vozila: Na našoj adresi

Rentirajte vozilo kod nas u Velikoj Plani radnim danima od 8 do 16 časova. Za više informacija i rezervacije, kontaktirajte nas na +381600255896 ili posetite našu stranicu Rent a fun.

Nudimo konkurentne cene i vrhunsku uslugu kako bismo vaše putovanje učinili što jednostavnijim i udobnijim. Budite sigurni da ćete sa Manare doo dobiti automobil koji odgovara svim vašim potrebama tokom boravka u Velikoj Plani.

Za najbolje iskustvo sa rent a car uslugom u Velikoj Plani, izaberite Manare doo. Vaš partner za mobilnost u Srbiji.

Dostupna vozila:

Velika Plana

Velika Plana je gradsko naselje smješteno na lijevoj obali rijeke Velika Morava, u Podunavskom okrugu. Opština se prostire na površini od 345 kvadratnih kilometara, a u samom gradu živi oko 16,000 stanovnika, dok šire područje obuhvata oko 40,500 stanovnika.

Karakteriše je umereno-kontinentalna klima s dugim i toplim letima, ali i oštrim zimama.

Grad koji danas poznajemo kao Veliku Planu prvi put se spominje kao Plana tokom austrijske vladavine nad Kraljevinom Srbijom (1718-1739). Iako naselje ima starije korene, prvobitno se nalazilo u Selištu, ali česte poplave i promene korita Velike Morave dovele su do njegovog premeštanja. U Gloži se i danas mogu naći nadgrobni spomenici iz druge polovine 18. veka, dok su u Bukovici pronađeni ostaci prstenja, kostiju i tragova zidina.

Od svojih skromnih početaka sa svega 26 domova u vreme Kraljevine Srbije, Velika Plana je do sredine 19. veka narasla na 182 kuće. Prema popisu iz 1921. godine, u naselju je živelo 5,107 stanovnika. Danas, sa svojih oko 16,000 stanovnika, ovaj grad krije veliki turistički potencijal zahvaljujući brojnim znamenitostima u njegovoj okolini.

Velika Plana je okružena prelepom prirodom koja nudi brojne turističke atrakcije i mogućnosti za istraživanje, čineći je privlačnom destinacijom za posetioce koji žele da uživaju u kulturnom i prirodnom bogatstvu ovog kraja.

Šta videti u Velikoj Plani?

Dobrodošli u Veliku Planu, gradić sa bogatom istorijom i živopisnim pejzažima, smešten u srcu Srbije. Ova varošica nudi raznovrsne kulturne i prirodne atrakcije koje će vas sigurno očarati.

Jedan od najznačajnijih kulturnih spomenika je Manastir Koporin, smešten na obodu grada. Sa svojom crkvom posvećenom Svetom Stefanu, ovo zdanje datira iz vremena despota Stefana Lazarevića, predstavljajući važan spomenik srpske kulture.

U srcu Velike Plane nalazi se i Manastir Pokajnica, posvećen Prenosu moštiju Svetog Nikole. Izgrađen 1818. godine kao akt pokajanja, ova crkva je svedok istorijskih događaja i važan duhovni centar regiona.

Za ljubitelje arhitekture, tu je Crkva brvnara u Krnjevu, najstarija crkva ovog tipa na ovim prostorima, posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju. Ova crkva čuva vredan ikonostas sa ikonama koje datiraju iz 18. i 19. veka.

Pored kulturnih znamenitosti, Velika Plana je domaćin i prirodnim lepotama poput Radovanjskog Luga, hrastove šume gde se nalazi spomenik posvećen voždu Karađorđu, vođi Prvog srpskog ustanka. Ovaj istorijski lokalitet je mesto gde je Karađorđe ubijen 1817. godine, a kasnije je podignuta crkva Zahvalnica u njegovu čast.

Za opuštanje i uživanje u prirodi, posetite Etno selo Moravski konaci, izgrađeno sa idejom da oživi tradicionalni ruralni ambijent. Ovaj kompleks nudi etno selo sa autentičnim arhitektonskim rešenjima, sportsko-rekreativni deo sa akva parkom i restoranima, idealan za porodične izlete i opuštanje.

Velika Plana, okružena prelepim prirodnim pejzažima i bogatom kulturnom baštinom, pruža svojim posetiocima jedinstveno iskustvo koje će vas inspirisati i očarati. Upoznajte ovaj grad dragih ljudi, sjajnih ugostitelja i uživajte u svim čarima koje nudi.

Prijavite se

Registrujte se

Reset lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.

Članstvo

Za ovu akciju je potrebno aktivno članstvo, kliknite na dugme ispod da biste videli dostupne planove.