Nakon što ste iznajmili automobil u Beogradu, verovatno se pitate kako da najbolje iskoristite vreme i upoznate grad. U ovom članku ćemo vam predstaviti neka od najboljih mesta za posetu u Beogradu, savete za parkiranje i najbolje rute za vožnju.

Iznajmljivanje automobila u Beogradu: najbolja mesta za posetu i saveti za vožnju

Kalemegdanska tvrđava i park
Kalemegdan je najpoznatija tvrđava u Beogradu, podignuta na vrhu brda iznad reke Save. Tvrđava datira iz vremena Rimskog carstva i pruža prekrasan pogled na grad. U okviru tvrđave se nalazi i veliki park koji je savršen za šetnju ili piknik.

Iznajmljivanje automobila u Beogradu: najbolja mesta za posetu i saveti za vožnju

Skadarlija
Skadarlija je stara boemska četvrt u Beogradu, poznata po uskim ulicama, restoranima i kafićima. Ovaj kraj je idealan za opuštenu šetnju i uživanje u autentičnoj atmosferi starog Beograda.

Iznajmljivanje automobila u Beogradu: najbolja mesta za posetu i saveti za vožnju

Muzej Nikole Tesle
Muzej Nikole Tesle je jedan od najpopularnijih muzeja u Beogradu. Ovde možete videti izume i eksponate ovog velikog naučnika i pronalazača. Poseta muzeju nije samo zabavna, već i veoma poučna.

Iznajmljivanje automobila u Beogradu: najbolja mesta za posetu i saveti za vožnju

Ada Ciganlija
Ada Ciganlija je veštačko jezero u Beogradu koje je postalo omiljeno kupalište lokalnog stanovništva. Uz brojne sportske aktivnosti poput plivanja, veslanja i vožnje bicikla, Ada Ciganlija nudi i brojne restorane i kafiće.

Iznajmljivanje automobila u Beogradu: najbolja mesta za posetu i saveti za vožnju

Zemun
Zemun je prelep stari grad u Beogradu, smešten na obali Dunava. Ovde možete videti prelepe stare zgrade i uživati u nekim od najboljih restorana i barova u gradu. Zemun je poznat i po prelepom trgu Gardoš sa kojeg se pruža prelep pogled na grad.

Saveti za parkiranje:

Beograd ima mnogo javnih parkinga, ali su često skupi i teško dostupni. Preporučujemo da koristite parkinge u sklopu hotela ili parkinge na ulicama oko centralnog gradskog trga.

Najbolje rute za vožnju:

Beograd je poznat po prometnim ulicama, pa se preporučuje izbegavanje vožnje u vreme najveće gužve. Najbolje rute za vožnju uključuju vožnju obalom reke Save, vožnju kroz stari grad i vožnju prema Avali, brdo na kome se nalazi Avalski toranj, jedna od najpoznatijih beogradskih atrakcija. Ovo je odlična opcija za one koji žele da uživaju u pogledu na grad, ali i za planinare koji traže izazovniju pešačku stazu. Za one koji se odluče za ovu destinaciju, preporučuje se da parkiraju automobil na Avalskom putu i ​​prošetaju do same kule, jer je vožnja do vrha ograničena.

Još jedna popularna opcija je da se vozite do obližnje Topole, grada oko 80 km južno od Beograda. Ovo mesto je poznato po kulturnom i istorijskom značaju, jer je dom dinastije Karađorđević i Oplenca, mauzoleja kralja Petra I. U Topoli se nalazi i vinarija Aleksandrović, gde možete degustirati neka od najboljih srpskih vina.

Za one koji više vole gradsku atmosferu, preporučuje se vožnja do poznatog beogradskog naselja Zemun, smeštenog na desnoj obali Dunava. Zemun je poznat po živopisnim ulicama, prelepom gradskom trgu i šetalištu uz Dunav. Takođe je dom nekih od najboljih gradskih restorana i kafića, tako da je savršeno mesto za opuštajuću šetnju i uživanje u hrani i piću.

Prilikom povratka u grad preporučuje se vožnja Knez Mihailovom ulicom, glavnom pešačkom zonom u centru grada. Postoji veliki broj prodavnica, restorana i kafića, kao i neki od najpoznatijih spomenika u Beogradu, poput Kalemegdana i crkve Svetog Marka.

Na kraju, kada završite sa obilaskom grada, savetujemo vam da parkirate svoje vozilo na nekom od javnih parkinga u gradu kako biste izbegli kazne za nepropisno parkiranje. Neki od najboljih javnih parkinga u Beogradu su „Obilićev venac” i „Zeleni venac”. Takođe preporučujemo da pre vraćanja vozila agenciji za iznajmljivanje automobila proverite da li je automobil čist i uredan, kao i da ostavite sve lične stvari i dokumenta u vozilu.

Komentari

Komentariši

Prijavite se

Registrujte se

Reset lozinke

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte, dobićete link za kreiranje nove lozinke putem e-pošte.

Članstvo

Za ovu akciju je potrebno aktivno članstvo, kliknite na dugme ispod da biste videli dostupne planove.